Tündérkert Hotel - vendéglátás

 

Ambrózia Bisztró

Szállodánk recepciójától mindössze néhány lépésre – finom összhangban a szobák és a hotel többi területének stílusával – egy vintage hangulatú bisztró várja szállodánk vendégeit, ahol külsős vendégeket, múzeum látogatókat, környékbelieket, és kirándulókat szívesen vendégül látunk. Étel és ital kínálatunkat a bisztrók jellegzetes kínálatából állítottuk össze.

De itt torpanjunk is meg egy pillanatra. Tudja ön mi is az a bisztró valójában, mi különbözteti meg például egy hagyományos étteremtől?

Lássuk a Bisztró kisokost:

Tündérkert Hotel - vendéglátásA ma használatos bisztró szó keletkezése óta jelentésváltozáson ment keresztül. A fogalom Franciaországban született, ahol a kisvendéglőt jelentette, melyek olyan párizsi lakásokból alakultak ki, ahol a bérlő nemcsak szállást, hanem ételt is kapott. Az egyszerű, házias ételekből az utca embere is rendelhetett. A bisztrók jellegzetességei, hogy kizárólag friss, szezonális alapanyagokkal dolgoznak, melyeket helyi kereskedőktől vásárolnak meg. A mesterséges ételízesítők helyett zöldfűszereket használnak és egyszerű, hagyományos ételkészítési eljárásokkal készült ételeik megfizethetőek bárki számára.

A bisztró berendezése egyszerű, domináns elem a fa, mely nyugalmat, otthonosságot áraszt.  A bisztró a legjobb megoldás az olyan esetekre, ha nem tudunk otthon reggelizni, vagy ha napközben csak egy fél óránk van az ebédre, hiszen gyors kiszolgálásban részesülünk, és kiöltöznünk sem kell. 

És most térjünk vissza a mi Ambrózia Bisztrónkhoz, mely nagyobb létszámú rendezvény esetén,  egybe nyitható a mellette lévő, kertkapcsolatos Szepessy teremmel.

Tündérkert Hotel - vendéglátásHűen követve a bisztrók alapszabályát mi is a helyi termelők portékáit választjuk alapanyagul ételeink elkészítéséhez. Valljuk be, könnyű dolgunk van. Noszvaj országszerte híres a finom kézműves termékeiről, különleges lekvárjairól, számos sajtjáról, ízletes húskészítményiről, omlós pékáruiról, zamatos mézéről és egészséges, friss, vitamindús zöldségeiről, gyümölcseiről.
Természetes, hogy a fair trade kereskedelem jegyében mi, a helyi termelők kiváló minőségű termékeit választjuk.

 Az Ambrózia Bisztróban könnyű, házias finomságokat kóstolhatnak. Salátáink kulináris élményen túl vizuális élményt is nyújtanak, hiszen a színes zöldségek és gyümölcsök már-már művészi kompozíciója a szemet is gyönyörködteti. Grillezett, pácolt húsok és változatos szendvics kínálatunk mindenki számára nagyszerű választási lehetőséget biztosítanak egy gyors és finom étkezéshez. 

Kóstolja meg különlegességeinket!

Ugyanitt az Ambrózia Bisztróban tálaljuk fel a svédasztalos reggelit, melyet helyi termelők friss termékeiből állítottunk össze.
Az üzletekben ritkán vagy egyáltalán nem beszerezhető lekvár különlegességek (som, kökény, csipkebogyó, szeder) mellett ízletes sajtok, felvágottak, szezonális zöldségek, gyümölcsök és meleg ételek (rántotta, virsli stb.) közül is választhatnak vendégeink. Friss, ropogós péksütemények, joghurtok, valamint hideg és meleg reggeli italok színesítik a választékot. Napsütötte időszakban kellemes az étterem teraszán elfogyasztani a reggelit, melyhez kellemes aláfestést nyújt a kastély parkjából átszűrődő madárdal.

A hét minden napján menüválasztásos vacsorát szolgálunk fel  melyre vonatkozó igényét foglaláskor kérjük, legyen szíves jelezni.