A NOSZVAJI KASTÉLY KIVÉTELES RENDEZVÉNYHELYSZÍN

 

CégesrendezvénySzervezze céges rendezvényét a noszvaji Tündérkert Hotel és Rendezvényközpontban! A kis kastély és a hozzá kapcsolódó Tündérkert Hotel alig több mint egy órányira Budapesttől és mindössze 10 percre található Egertől az egyik legkedveltebb történelmi városunktól. A dúsan burjánzó 6 hektáros erdővel és botanikus kerttel körül ölelt szálloda és kastély, legendáival, különleges erdei kalandokkal, történelmi felfedezésekkel és a szálloda frissítő, kis fürdőházával élmény teli programokat kínálnak, legyen szó csapatépítésről, tréningről vagy egyéb céges rendezvényekről.

A falu közepén, közvetlenül a  botanikus kerthez csatlakozva áll a copf stílusú kis kastély és szálloda. Már a település határában táblák jelzik, hogy az egész évben nyitva tartó kastély-múzeummal is büszkélkedő épület merre található a dombok között kanyargó úton.

A kastély késő-barokk épületét az 1770-es években Báró Szepessy Sámuel építtette. A külső falak és a botanikus kert a múlt századok romantikájába engednek bepillantást, amíg a vintage stílusban felújított hotelszobák, praktikusan felszerelt közösségi terek, az ergonomikus bútorokkal berendezett rendezvény termek mai világunk komfortját kínálják vendégeinknek.

A berendezés egyedi stílusát a faerezetes antik hatású padló indítja, melynek mintázata rendhagyó módon, a plafonon is folytatódik. A falak selymes vaníliát idéző színe finom összhangot alkot a fehér bútorokkal, és az üde virágos függönyökkel, könnyed, légies hatást kölcsönözve a szobáknak.

 

Válogassanak izgalmas, változatos csapatépítő program ajánlataink között!

 

Élvezzék a vadregényes helyszínt, tegyék próbára kalandvágyukat!

Aknázzák ki a kastély és környékének egyedi adottságait, a titokzatos arborétumot, az egri borvidék és a történelmi város közelségét!

Fedezzék fel a dombokkal körül ölelt, tündérszép szép környéket, melynek 2016-ban nyílt, legújabb szállodája a táj szépségéről kapta a Tündérkert nevet! 

Maradjanak még egy napot,és próbálják ki a kastélyépületben exkluzív szobáinkat, melyből mindössze hatot alakítottunk ki a különlegességre vágyó vendégeink számára.

Engedjenek a magával ragadó a hangulat csábításának, és mi hosszabbítás esetén egyedi kedvezményt biztosítunk! 

Térjenek vissza családjukkal, gyermekeikkel néhány pihentető, élmény teli napra! 

Legyenek a törzsvendégeink és élvezzék kedvezményeinket, és gazdaságos családi csomagárainkat!

 

Lazítsanak egy kicsit a rendezvény után – Fedezzék fel Noszvajt!

 

Magtár-üvegtár

 • Magyar hutaüveg kultúrtörténeti állandó kiállítás nyílt a Magtár Fogadóban

 • Több, mint 1500 tételből álló magángyűjtemény a 18-20. századig

De la Motte kastély

 • A De La Motte-kastély a magyar kastélyépítés miniatűr remeke, késő barokk, copf stílusban épült 1774-78 között. Építtetője, Báró Szepessy Sámuel később eladni kényszerült gróf Almássy Antal özvegyének, báró Vécsey Annának. A kastély közkeletű elnevezése az ő második házasságából származik: férje De La Motte ezredes Mária Terézia udvarából, neki tulajdonítják a kastély belső franciás díszítését és utalásait. Tervezője lehet Fellner Jakab vagy maga a kivitelező Povolni János. A falfestmények Kracker János Lukács és Zach József, Szikora György valamint Lieb Antal munkái.

Református templom

 • A hajdani Árpád-kori templom 1928-ban sajnos lebontásra került, ekkor épült a jelenleg is álló templom, melynek oldalbejáratánál egy falszakasz, szépen faragott gótikus nyílással idézi az elbontott Árpád-kori templom szépségét. A művészettörténeti ritkaságnak számító festett, fakazettás mennyezete Egerben, a Vármúzeum Gótikus Palotájában tekinthető meg. A mennyezetképek legjellegzetesebb darabjainak másolatai Noszvajon is megtekinthetők a református templomban.

Pinceházak, barlanglakások

 • A XIX. század elejétől alakulhattak ki Noszvajon a barlang- és pincelakások. A Bükkalján, Egertől Miskolcig elhúzódó szakaszon a könnyen megmunkálható riolittufa adta a lehetőséget és a nagymértékű elszegényedés hozta létre ezeket. Ma a barlanglakások, kevés kivétellel, már lakatlanok, a falu délkeleti részén, a „Pocem”-ben lévők jó részében pedig alkotótelep működik.

Gazdaház

 • A helyi paraszti építészet jellegzetességeit tükröző épület, mely helytörténeti jellegű kiállításnak ad otthont. A Gazdaház és udvara ad otthont a településen megrendezendő programok nagy részének. Ezen alkalmakkor a tájház két kemencéjében tájjellegű finomságok készülnek és az augusztus végi Szilva-nap alkalmával itt mutatjuk be a szilvalekvár főzés csínját-bínját is.

Síkfőkút

 • Noszvajtól északra, a Kánya patak festői szépségű erdővel, hegyekkel koszorúzott völgye, hajdan a természet által, majd mesterségesen is kialakított tavak környéke, a Szent Imre-forrás és a mellé épült turistaház összessége az eredeti Síkfőkút. A környék turisztikai- és pihenést szolgáló körülményei az 1930-as években alakultak ki, az egri turistaegyesület kezdeményezésére, akik nagy gonddal és buzgalommal alakították ki a Kánya patak valamennyi forrását és környékét majd névvel látták el őket. Ilyen például a Síkfőkút közelében fekvő, Attila-forrás, melynek környékét erdei pihenőhellyé alakították ki.

Thummerer pincelátogatás

 • A falu határában található a számos rangos díjjal büszkélkedő, méltán híres Thummerer Pince, amely 2014-ben már 30 éves. A pincészet alapítója Thummerer Vilmos 1995-ben elnyerte az Év Bortelmelője címet. A pincészet 2011-ben az év pincészete díjat kapta, 2013-ban pedig a Magyarország Legeredményesebb Pincészete díját vehették át.

Imány tető

 • Településünk szívében emelkedik az Imány-tető, melyre a Református templommal szemközti Bartók Béla utcán elindulva egy könnyű sétával juthatunk fel. A tetőről páratlan kilátás nyílik Noszvajra.

Várkút

 • Síkfőkútról a zöld túrajelzést követve az Attila forráshoz majd a 669 méteres Várhegy tövében fekvő Várkútra juthatunk, mely a Kánya Patak forrásvidékének első és a legmagasabb ponton eredő forrása. A forrás történelme a messzi múltba nyúlik vissza, hiszen valamikor ezen a helyen földvár állott. Várkút és környéke a vadregényes Bükk egyik legszebb kirándulóhelye, gyalogtúrák és erdei séták alkalmával a természet még az őzek és szarvasok látványával is megajándékozhat.

Kaptárkövek

 • A riolittufa megjelenési formái közül a legkülönlegesebbek a süveg formájú kúpok. Ezek némelyikén emberkéz által formázott fülkéket találunk, melyek eredetét egyrészt kultikus céllal magyarázzák (a hamvasztásos temetkezés egy szokatlan formájának tulajdonították), mások áldozati vagy bálványtartó fülkéket véltek látni bennük, de a legvalószínűbb feltételezések szerint méhészkedésre használták őket.