Rendezvényhelyszín - Oxigén Hotel****Superior

Szervezze céges rendezvényét a noszvaji Oxigén Hotel ****superior-ba! A rendezvényhelyszín alig több, mint egy órányira Budapesttől és mindössze 10 percre Egertől. A különleges erdei kalandok, a városi túrák Egerben, és a ZEN spa spirituális wellness élményei gazdag programot kínálnak, legyen szó csapatépítésről vagy egyéb céges rendezvényekről.

A négyhektáros ősparkban, az erdő mélyén bújik meg az angol vidéki stílusban átalakított 50 szobás wellness- és tréninghotel. Már a település határában lehet érezni a megújulást; és ez az egyediség és energia jellemzi az egész szállodát és környezetét.

Az eredeti hotel épületet a Gallassy család építette több mint száz éve. A külső falak, és az őspark sugallják a múlt századok romantikáját, de a kényelmet a teljesen felújított szobák, a ZEN Spa különleges, spirituális világa és a közösségi terek biztosítják.

A berendezés egyedi stílusát a faerezetes, rusztikus olasz bútorok, a háromdimenziós hatású olasz szőnyegek, a szobákban látványkandalló, és a fürdőszobák design-os márvány mosdói nyújtják. Magyarországon egyedülálló a 2000 négyzetméteres japánkertben épített japán ZEN Spa is, több tucat wellness szolgáltatásával.

 

Válogassanak izgalmas, változatos csapatépítő program ajánlataink között!

 

Bátraké a szerencse, de az ügyességüket is próbára tehetik! Aknázzák ki a helyszín nagyszerű adottságait, az egri borvidék és a történelmi város közelségét! Fedezzék fel a dombokkal körül ölelt, mese szép kis falut a Bükk alján a rendezvények szüneteiben! Maradjanak még egy napot, engedjenek a magával ragadó a hangulat csábításának, hosszabbítás esetén egyedi kedvezményt biztosítunk! Térjenek vissza családjukkal, gyermekeikkel néhány pihentető, élmény teli családi wellness napra! Legyenek a törzsvendégeink és élvezzék kedvezményeinket, extra szolgáltatásainkat valamint a csodás környezetet a World Luxury Hotel Awards  Best Forest Hotel díjas szállodájában!

 

Noszvaj  látnivalói

  Magtár-üvegtár

 • Magyar hutaüveg kultúrtörténeti állandó kiállítás nyílt a Magtár Fogadóban
 • Több, mint 1500 tételből álló magángyűjtemény a 18-20. századig

De la Motte kastély

 • A De la Motte-kastély a magyar kastélyépítés miniatűr remeke, késő barokk, copf stílusban épült 1774-78 között. Építtetője, Báró Szepessy Sámuel később eladni kényszerült gróf Almásy Antal özvegyének, báró Vécsey Annának. A kastély közkeletű elnevezése az ő második házasságából származik: férje de la Motte ezredes Mária Terézia udvarából, neki tulajdonítják a kastély belső franciás díszitését és utalásait. Tervezője lehet Fellner Jakab vagy maga a kivitelező Povolni János. A falfestmények Kracker János Lukács és Zach József, Szikora György valamint Lieb Antal munkái.

Református templom

 • A hajdani Árpád-kori templom 1928-ban sajnos lebontásra került, ekkor épült a jelenleg is álló templom, melynek oldalbejáratánál egy falszakasz, szépen faragott gótikus nyílással idézi az elbontott Árpád-kori templom szépségét. A művészettörténeti ritkaságnak számító festett, fakazettás mennyezete Egerben, a Vármúzeum Gótikus Palotájában tekinthető meg. A mennyezetképek legjellegzetesebb darabjainak másolatai Noszvajon is megtekinthetők a református templomban.

Pinceházak, barlanglakások

 • A XIX. század elejétől alakulhattak ki Noszvajon a barlang- és pincelakások. A Bükkalján, Egertől Miskolcig elhúzódó szakaszon a könnyen megmunkálható riolittufa adta a lehetőséget és a nagymértékű elszegényedés hozta létre ezeket. Ma a barlanglakások, kevés kivétellel, már lakatlanok, a falu délkeleti részén, a „Pocem”-ben lévők jó részében pedig alkotótelep működik.

Gazdaház

 • A helyi paraszti építészet jellegzetességeit tükröző épület, mely helytörténeti jellegű kiállításnak ad otthont. A Gazdaház és udvara ad otthont a településen megrendezendő programok nagy részének. Ezen alkalmakkor a tájház két kemencéjében tájjellegű finomságok készülnek és az augusztus végi Szilva-nap alkalmával itt mutatjuk be a szilvalekvár főzés csínját-bínját is.

Síkfőkút

 • Noszvajtól északra, a Kánya patak festői szépségű erdővel, hegyekkel koszorúzott völgye, hajdan a természet által, majd mesterségesen is kialakított tavak környéke, a Szent Imre-forrás és a mellé épült turistaház összessége az eredeti Síkfőkút. A környék turisztikai- és pihenést szolgáló körülményei az 1930-as években alakultak ki, az egri turistaegyesület kezdeményezésére, akik nagy gonddal és buzgalommal alakították ki a Kánya patak valamennyi forrását és környékét majd névvel látták el őket. Ilyen például a Síkfőkút közelében fekvő, Attila-forrás, melynek környékét erdei pihenőhellyé alakították ki.

Thummerer pincelátogatás

 • A falu határában található a számos rangos díjjal büszkélkedő, méltán híres Thummerer Pince, amely 2014-ben már 30 éves. A pincészet alapítója Thummerer Vilmos 1995-ben elnyerte az Év Bortelmelője címet. A pincészet 2011-ben az év pincészete díjat kapta, 2013-ban pedig a Magyarország Legeredményesebb Pincészete díját vehették át.

Imány tető

 • Településünk szívében emelkedik az Imány-tető, melyre a Református templommal szemközti Bartók Béla utcán elindulva egy könnyű sétával juthatunk fel. A tetőről páratlan kilátás nyílik Noszvajra.

Várkút

 • Síkfőkútról a zöld túrajelzést követve az Attila forráshoz majd a 669 méteres Várhegy tövében fekvő Várkútra juthatunk, mely a Kánya Patak forrásvidékének első és a legmagasabb ponton eredő forrása. A forrás történelme a messzi múltba nyúlik vissza, hiszen valamikor ezen a helyen földvár állott. Várkút és környéke a vadregényes Bükk egyik legszebb kirándulóhelye, gyalogtúrák és erdei séták alkalmával a természet még az őzek és szarvasok látványával is megajándékozhat.

Kaptárkövek

 • A riolittufa megjelenési formái közül a legkülönlegesebbek a süveg formájú kúpok. Ezek némelyikén emberkéz által formázott fülkéket találunk, melyek eredetét egyrészt kultikus céllal magyarázzák (a hamvasztásos temetkezés egy szokatlan formájának tulajdonították), mások áldozati vagy bálványtartó fülkéket véltek látni bennük, de a legvalószínűbb feltételezések szerint méhészkedésre használták őket.