Fogyasztók-partnerek

Bankett Fogadás

Valamilyen esemény megünneplésére, ill. valamely magas rangú vendég tiszteletére vendéglátással összekapcsolt összejövetel. A fogadások hossza általában 1-2 óra. Büféasztal, állófogadás.

A bankett ehhez hasonló, amely lehet ünnepi lakoma, díszebéd, díszvacsora.

Valaki tiszteletére, valamilyen esemény megünneplésére szervezett ünnepi lakoma, díszebéd, díszvacsora, társas étkezés. A menü kiválasztása nagyon fontos. A problémák elkerülése végett kínáljunk több ajánlatot (magyaros, szárnyas, vegetáriánus). Ügyelni kell a meghívottak nemzeti szokásaira.  Olyan ételsort válasszunk, amit nagy mennyiségben is ízletesen és dekoratívan lehet elkészíteni.

 A bankett szabálya:

  • Köszöntő beszéd: legyen rövid, tömör, lényegre törő.  A túl hosszú beszéd unalmat és zűrzavart szül.
  • Kitüntetés átadása: Az előétel után vagy főétel után, de még desszert előtt időzítsük. A bankett ezen része kellemesebbé teszi az estét.
  • Vacsorazene kiválasztása: a desszertig szóljon, majd a beszéd következik és az este további részében a szalonzene domináljon.

Bál

A bál az ún. báli szezonban megtartott szervezett, zártkörű, vendéglátással kiegészülő ünnepélyes táncalkalom, amelyet kiegészíthet egy szórakoztató műsor is.

Két nagy csoportját különböztetjük meg a klasszikus és a vegyes típusú bálok. A klasszikus bálok 20 órakor kezdődnek és nagy hagyományú épületben rendezik meg. A bálokra írásos meghívót kell küldeni, melyet legalább egy hónappal korábban kell elküldeni. A vegyes típusú bál 19 órakor kezdődik és nem követelmény, hogy nagy hagyományú épületben rendezzék meg. Az estélyt valakinek a tiszteletére is adhatják. 

 

Party

Társas összejövetel kisebb vendéglátással összekötve.

 

Gála

Díszes, ünnepélyes, műsorral egybekötött előadás. Mai értelemben – fényűző keretek között tartott rendezvény, előadás, díszest. Eredeti jelentése „díszruha, ünnepi öltözet”, amelyet az ilyen jellegű rendezvényeken illett viselni. A nemzetközi kifejezés a német közvetítésével az azonos jelentésű spanyol gala szóból került a magyarba és számos más európai nyelvbe.

 

Partnertalálkozó

Reprezentatív esemény, amely jó alkalmat teremt arra, hogy legfontosabb vendégeivel, partnereivel közösen ünnepelje üzleti sikereit egy céges partnertalálkozó keretében. A közös élményeken keresztül erősítheti partnerei lojalitását. Kreatív rendezvény programjainkkal partnereit egyedi élményekben részesítjük.

 

Bemutató

Valaminek első nyilvános előadása, bemutatása, gyakran valaminek a népszerűsítése végett. Ünnepélyes jellege van, követheti bankett vagy vendéglátó esemény.

 

VIP Rendezvény

A VIP rendezvényen, ahogy a nevéből is kitűnik, mindig vannak központi személyiségek, akikre jobban oda kell figyelni, nagyon fontos személyek. Rendkívül fontos az exkluzív helyszín, valamint program.

VIP vendégek fogalma:

Az a személy, aki megkülönböztetett figyelembe részesül. Gazdasági, társadalmi, politikai betöltött tisztsége miatt, vagy pedig a rendezvényen kiemelt szerepe miatt. Speciális protokoll szabályok betartása is szükséges.

 

Termékbemutatók

Valamely vállalat, intézmény termékeinek bemutatására szolgáló kereskedelmi rendezvény.