Duna Relax & Event Hotel

A Budapesttől alig egy órányi távolságra fekvő hangulatos, folyó parti, kis város érdekes, izgalmas látnivalói és programjai egyre több látogatót vonzanak az ország különböző tájairól épp úgy, mint a fővárosból. A rendezvényekre, konferenciára vagy néhány nap pihenésre, felfrissülésre érkezők egyaránt élvezik az itt töltött napokat. Szállodánk vendégei is szívesen vesznek részt Ráckeve programjain és keresik fel látnivalóit. A rendezvények szüneteiben – különösen több napos rendezvények esetén – nagyszerű kikapcsolódási lehetőségeket találhatnak társaságok és egyéni „felfedezők” egyaránt.

Csapatépítés szempontjából pedig egyenesen kincsesbányának számít a helyszín.

 

Csapatépítő programajánlatainkat itt tekintheti meg

 

Válogassanak kalandos, bátorságot és ügyességet próbára tevő csapatépítő program ajánlataink között!
Aknázzák ki a helyszín nagyszerű adottságait a folyó és a főváros közelségét!
Érkezzenek saját rendezvényhajónkkal, és már a fedélzeten megkezdődhet a tréning vagy akár a csapatépítő program!
Fedezzék fel meseszép kisvárosunkat a rendezvény szüneteiben!
Maradjanak még egy napot, engedjenek a magával ragadó a hangulat csábításának, hosszabbítás esetén egyedi kedvezményt biztosítunk!

Térjen vissza párjával, barátaival néhány pihentető, élmény teli wellness napra!
Legyenek a törzsvendégeink és élvezzék kedvezményeinket, extra szolgáltatásainkat!

 

Ráckeve látnivalói

 

Csónakos piac: Szerdán és szombaton látogasson ki a ráckevei Csónakos Piacra. A település belvárosának kellős közepén, a Duna- korzón lelünk rá a piacra. A szinte észrevétlenül szabályozott piaci terület mindenki megelégedésére működik: a környék őstermelőinek termékeit értékesítik e helyen. Emellett sok más hasznos termék és jó pár bóvli is gazdára talál itt.
A településen a középkor óta folyamatosan tartanak piacokat, vásárokat.
A mai piac egyik csábereje a gasztronómia. Ahol sok ember megfordul, ott megjelenik az éhes és kíváncsi embereket hívogató kínálat is. E két napon, szerdán és szombaton, akár kora reggelire, de tízóraira és ebédre is be lehet ide térni. Ha már választottunk a sokféle finomság közül, helyben el is fogyaszthatjuk.

Zichy Kápolna: A falun kívül, a Duna árterében áll a Zichy-emlékkápolna. A romantikus, neogót stílusú, egyhajós, homlokzati huszártornyos épületet téglaburkolat borítja.
A homlokzatokat finom kőfaragványok díszítik. A kereszt-boltozatos hajóból csúcsíves diadalív vezet a boltozatos szentélybe. A neogót stílusú oltáron keresztre feszített Mária és Magdolna faszobra látható.
A kápolnát azon a helyen emelték Zichy Ödön emlékére 1859-ben, ahol Görgey Arthur tábornok 1848-ban felakaszttatta az árulónak tartott grófot.

Ráckevei Vízimalom: Magyarország utolsó hajómalmának az ún. Gyurcsik-féle 12-es sorszámú hajómalom rekonstrukciója, mely Mendel Ferenc felmérései alapján közösségi összefogásnak köszönhetően 2007 és 2010 között épült fel.

Tűztorony-kilátó: 2009 júniusában megnyitotta kapuit a nagyközönség előtt a régi városházi épületének tornyában található Tűztorony-kilátó. A Ráckevei-kistérségben egyedülálló élményt biztosító kilátó szeretettel várja az idelátogató vendégeket, de természetesen a környezetünkben és városunkban élők számára is különleges élményt jelent a közel 40 méteres magasságból megtekinteni a pazar körpanorámát. A téli időjárási viszonyokra tekintettel a kilátó szezonálisan május elejétől — október második hétvégéjéig tart nyitva.

Savoyai-kastély: Ráckeve legimpozánsabb épülete a barokk Savoyai kastély, melyet 1702-ben kezdtek el építeni Johann Lucas Hildebrandt építész tervei alapján. A kastély a világi barokk építészet első hazai emléke. Jelenleg hotelként és étteremként működik.

Árpád szobor: A Savoyai kastély melletti kis téren áll Szász Gyula horganyötvözetből készült, távolba mutató kacagányos, pajzsos Árpád Vezér alakja. Az egyetlen vidéki Árpád szobrot a millenniumi ünnepségek során avatták fel.

János Vitéz díszkút: 1999-ben készült díszkút Markolt György szobrászművész alkotása. A díszkút létrejöttének alapját egy legenda képezi, miszerint Petőfi, a János Vitéz alakját egy ráckevei jobbágyfiúból lett huszárkapitányról, Horváth Nepomuki Jánosról mintázta.

Nepomuki Szent János szobor: Ezt a katolikus szentet a vízen járók, a molnárok és a hajósok választották védőszentjüknek.

Horváth Nepomuki János sírja: A Katolikus temetőben a kálvária templom mellett található.

Vámház: Árpád híd lábánál található. Az 1930-as évek közepéről származó neobarokk épületet  Sebestyén Artúr építette.

Római katolikus templom – Keresztelő Szent János Születése Templom: belső seccoit Patay László, Munkácsy-díjas, Ráckevén élt festőművész alkotta.

Református templom: 1913-ban, egy középkori alapokon nyugvó gótikus jellegű templom helyére építették neogótikus stílusban.

Fegyó Béla Műterem Galéria: Kortárs festmények kiállítása

Keve Galéria: Egész évben különböző kortárs képző- és iparművészeti (érmész, textil-, keramikus-, szobrász-, formatervező-, festő- és üvegművész, grafikus) kiállítások, Diplomás Kiállítás

Életfa Műterem – Galéria: A Galériában Mertl Attila festményei és grafikái láthatóak.

Szent István szobor: A 2000. augusztus 20-án felavatott szobor Rátonyi József, Munkácsy-díjas szobrászművész alkotása, mely a Polgármesteri Hivatal előtti téren áll.

Nagyboldogasszony szerb ortodox templom: 1487-ben épült Magyarország egyetlen fennmaradt gótikus szerb temploma, mely egyben Közép-Európa legkeletibb szerb temploma is.